İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından gece Uşak'a getirilen ve Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Kenan Kapısız'ın cenazesi, sabah saatlerinde yakınları tarafından alınıp merkez Seher Camisi'ne getirildi. Kapısız'ın cenazesi, yapılan işlemlerin ardından cenaze aracıyla Uşak Cemevi'ne götürüldü. Hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı cenazeye bin'e yakın kişi katıldı. Kapısız'ın cenazesi, cemevi önünde Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Yeni Mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

EŞİ: 4 ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM

Eşinin haksız yere öldürüldüğünü ve 4 çocuğu ile ortada kaldığını belirten 30 yaşındaki Özlem Kapısız şunları anlattı:

"Olay günü eşim ve çocuklarım Gülçin (13), Baran (10), Miran (10) ve Gülden (2) ile annemleri ziyarete gitmiştik. Sabah kahvaltısı yapıyorduk. Sokakta gürültüler olunca dışarıya baktık. Polisin ateş ettiğini gördük. Eşim Kenan evden çıkarak olayın büyümemesi için yardımcı olmaya gitti ve polis tarafından öldürüldü. Eşim daha polise 'dur' demeye kalmadan, polis elinde tabancayı eşimin kafasına doğrultup ateş etti. Eşim 'Kötülük yaşanmasın' diyerek tartışmayı ayırmaya gitmişti. Hiçbir suçu yoktu. Kocamın kanı yerde kalmasın. Hepsinden de şikayetçiyim. Beni 4 çocuğumla ortada bıraktılar. Tek istediğim o polisin gerekli cezayı alması. Beni yaktılar, yakanlar cezasını bulsun istiyorum. Benim eşim kimseye kötülük yapmazdı, oraya Allah için, kötülük çıkmasın diye gitti. Olay anı gördüklerim hala aklımda. Bana yardımcı olun."

KOMİSER VE HIRSIZLIK ZANLISI TUTUKLANDI

Olaylar sırasında ateş ettiği silahtan çıkan kurşunla Kenan Kapısız'ın ölümüne neden olan Uşak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli komiser H.G. 'Ölüme sebebiyet verme' suçundan, hırsızlık şüphelisi E.G. de 'Polise mukavemet, gasp, adam yaralama' suçlarından dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Hırsızlık olayı ile ilgili olarak diğr şüpheli Ö.S.'nin aranmasına devam edildiği belirtildi.



YK(AÖ/COŞ)