Keçiören İlçesi'nde meydana gelen olayda 'dur' ihtarına uymayarak kaçtığı için polisin ateş alması sonucu biri ensesine biri de sırtına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybeden 24 yaşındaki Cem Aygün'ün ailesi eylem yaptı. Aygün'ün kız kardeşleri Songül, Yasemin, Aylin, Aynur, Nazlıcan, Sonay ve Döndü, kardeşlerinin fotoğraflarını ellerine alarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi. 'Kardeşimizin katillerini istiyoruz' diye bağıran kız kardeşler Emniyet Müdürlüğü girişinde oturma eylemi yaptı. Çevik Kuvvet ekipleri, 7 kız kardeşe müdahale ederek gözaltına aldı. Polis Merkezi'ne götürülen 7 kız kardeş, yaklaşık 2 saat burada bekletildi.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakılan kız kardeşlerden Nazlıcan Aygün, olayın üzerinin örtülmek istendiğini ileri sürerek, "Kardeşimizin katillerini istiyoruz. Suçu günahı olmadan arkadan ateş edilerek öldürüldü. Biz kardeşimizin katillerinin cezasını almasını isterken polis zor kullanarak, bizi döverek gözaltına aldı" dedi.

GECE DE EYLEM

Bu arada Aygün Ailesi bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle dün akşam saatlerinde de Kızılay Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. 'Polis şiddetine son' pankartının açıldığı eylemde çeşitli sloganlar attı.

Ölen Cem Aygün’ün babası İsmet Aygün ve kız kardeşleri ellerindeki fotoğrafları göstererek, "Vurmak zorunda mıydınız?" diyerek gözyaşı döktü. Yapılan basın açıklamasında ise "Hangi suçu kapatmaya çalıştınız? Bir insanı öldürmek, bu ülkede, bu kadar kolay mı? Bu cesaret, ve keyfi öldürme yetkisini nereden alıyorsunuz?” denildi.

POLİS 10 EL ATEŞ ETMİŞ

Bu arada Cem Aygün'ün öldürüldüğü olay yerinde 10 boş kovan bulundu. Olaya müdahale eden 2 polis memurunun önce havaya, ardından Cem'e isabet eden 2 kurşun olmak üzere 10 kez ateş ettiği ortaya çıktı.

Bu arada haklarında soruşturma açılan ve açığa alınan 2 polis memurunun Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu ise devam ediyor. Cem Aygün'e isabet eden kurşunların hangi silahtan çıktığının belirlenmesi için ise her iki polis memurunun silahları balistik incelemeye gönderildi.

ŞARTLI TAHLİYESİNİ YAKMAMAK İÇİN KAÇMIŞ

Cem Aygün'ün babası İsmet Aygün, 7 kızı ve olunun ise Cem olduğunu belirterek, "O evin göz bebeğiydi. Nasıl kıydılar? Adli bir suçtan 13 ay hapis cezası almıştı. Son yargı paketiyle birlikte denetimli serbestlikle bırakıldı. Her gün Keçiören Karakolu'na giderek imza atıyordu. O gün de yanındaki 2 kız arkadaşı arasında kavga çıkmış. Birisinin eli kesilince Cem de onu hastaneye götürmüş. O sırada polis Cem'i olaya karıştı diye gözaltına almak istemiş Cem de şartlı tahliyesi yanmasın diye kaçmış. Tek suçu bu? Bunun için adam öldürülür mü? Oğlum bir yere kaçmıyordu. Zaten her gün gidip karakola imza veriyordu" dedi.

OLAY NASIL OLDU?

Keçiören İlçesi'nde 2 gün önce meydana gelen olayda 24 yaşındaki Cem Aygün kız arkadaşları kız arkadaşları Dilara A. ve Kübra D. ile buluştu. Aygün, otomobiline aldığı iki kız arkadaşıyla Sanatoryum Caddesi'nde dolaştığı sırada iddiaya göre kızlar arasında kavga çıktı ve kavgada Kübra D.'nin eli kesildi. Cem Aygün, Kübra D.'yi hastaneye götürdüğü sırada ise 2 polis memuru olaya müdahale etmek istedi. İddiaya göre Cem Aygün, polis memurlarının 'arandığını' söylemesi üzerine kaçmaya başladı. Polis memurları 'dur' ihtarına uymayan Cem Aygün'ün arkasından ateş etti. Polislerin silahından çıkan kurşunlardan 2’si Cem Aygün’ün ensesine ve sırtına isabet etti. Yere yığılan Aygün, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, iki polis memuru gözaltına alındı. Haklarında soruşturma açılan polis memurlarının ifadelerinde havaya ateş ettiklerini, ancak dengelerini kaybetmeleri üzerine kurşunların Aygün'e isabet ettiğini söyledikleri ileri sürüldü.



FK(FK/ESM)