Merkez Seyhan İlçesi'nin Yenibey Mahallesi'nde akrabaları ile birlikte evine giden 37 yaşındaki Yıldız K.'nın arkasından yaklaşan bir kişi, genç kadının altın zinciri almak istedi. Yıldız K.'nın direnmesi üzerine saldırgan, kadına yumruk vurup zinciri aldı. Koşmaya başlayan şüpheli, hareket halindeki ekmek kamyonetine binip olay yerinden kaçtı.

Görgü tanıklarının, kamyonetin plakasını vermesi üzerine çevreyi kuşatan Yunus timleri 6033 sokakta aracı durdurdu ve içinde saklanan şüpheli 19 yaşındaki Reşat Ceylan'ı, çaldığı altın zincirle birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan Ceylan'ın suç ortağının da aynı yaştaki Cumali Çin olduğunu belirleyen ekipler, şüphelinin peşine düştü. Döşeme Mahallesi'nde eski fabrika binasında saklanan Çin, polis ekiplerince yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlı, "Sıcaklardan ne yaptığımı biliyor muyum?" diye konuştu.

BİR GÜN ÖNCE DE ÇANTA ÇALMIŞ

Cumali Çin'in, bir gün önce de işten evine dönen 30 yaşındaki Aysun A.'nın çantasını kapkaç yaptığı belirlendi. Kasten adam yaralama, hırsızlık ve kapkaçtan suç kaydı bulunan Reşat Ceylan ile Cumali Çin sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Altın zincirine kavuşan Yıldız K., "Zincirimi almak istedi. Direnince yumrukla vurdu. Bir anda gözlerim karardı. O an zinciri alıp kaçtı. Ama polisler yakaladı" dedi.



FK(OA/COŞ)