Olay, dün merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 1179 Nolu Sokak'ta meydana geldi. Dayısının oğlu Yasin Türkmen'in sokak arasında yapılan düğününe katılan Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Halil Şengöz, kutlamaları daha iyi görmek için 2 katlı evin damına çıktı. Bu sırada halay çeken grubun içindekilerden bazıları, pompalı tüfek ve tabanca ile havaya ateş etmeye başladı. Sıkılan kurşunlardan biri, aşağıya bakan Halil Şengöz'ün başına isabet etti. Kurşunun sol yanağından girip, ensesinden çıktığı Halil Şengöz, kanlar içinde yere yığıldı. Ağır yaralı halde ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen Halil Şengöz, yapılan müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Şengöz'ün cenazesi bugün yakınları tarafından alınarak, öğlen namazının ardından Buruk Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ESAS FAİL KİM?

Polis ise olayın ardından düğünde pompalı tüfek ve tabanca ile havaya ateş ettikleri öne sürülen 17 yaşındaki M.K. ile babası Ahmet K. ve İsa Kırtay'ı gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayda kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfeği incelerken, Ahmet K. ve İsa Kırtay'ı da sorguya aldı. Şüpheli M.K. ise sorgulanmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Psikolog gözetiminde ifadesi alınan M.K., Halil Şengöz'ün kendisinin kullandığı tabancadan çıkan kurşunun öldürdüğünü söyleyip, suçu üstlendi. Olayla ilgili çok sayıda kişiyi dinleyen polisler ise, Halil Şengöz'ün Ahmet K.'nın kullandığı tabancadan çıkan kurşunla öldüğü iddiası üzerine, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi.


---

K.: Karagöz