Polis haftası kapsamında, polisin çalışmalarına ilişkin, ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile meslekte uzun yıllar emeği geçen meslek büyüklerine ödül verildi.

Törende konuşan Hüseyin Çapkın, “Polis halkının hizmetinde olduğu sürece her geçen gün itibar kazanmaktadır. Anketlerde bunu çok rahat görüyoruz. Düzenlenen anketlerde, polis halkın güveni, itibarı dolaysıyla ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

Daha sonra Hüseyin Çapkın, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Eren ile sergiyi açtı. Törene ilk kadın polislerden emekli Emniyet Amiri Huliser Eliuz da katıldı.

Polis sergisini, rol aldıkları dizilerde polis karakterlerini canlandıran oyuncular Zafer Ergin ve Oktay Kaynarca ile gezen Hüseyin Çapkın, palyaço, simitçi ve çiçekçi kılığındaki Güven Timleri Şube Müdürlüğü’nün standını inceledi. Zafer Ergin ve Oktay Kaynarca’ya güven timlerinin simitlerinden ikram etti. Sergi sonrası, son günlerde patlayan bombalarla ilgili habercilerin sorusu Hüseyin Çapkın, “Ümraniye’de dört tane halk tipi dediğimiz patlayıcılarla ilgili 4 sanıktan üçü yakalandı. Gaziosmanpaşa ve Dolmabahçe ve Okmeydanı’ndaki patlayıcılarla ilgili ise çalışmalar devam ediyor. Bunların hepsi sanıkları bulunabilecek patlayıcılar. Bir kısmını da bulduk. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

(BB)