Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir süredir yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından sokak satıcılarına yönelik operasyon için sabah erken saatlerinde harekete geçti. Özel Harekat polisleri, Çevik Kuvvet, Özel Güvenlik, Terörle Mücadele, Asayiş Şube ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı 334 polis, onlarca araçlık konvoy halinde 3 mahalleye girdi. Havadan polis helikopterinin destek verdiği operasyonda evler, bahçeleri ve çatılar arandı. Operasyonlarda, 40'ın üzerinde eve baskın düzenlendi.

ÇOCUKLARLA OYNADILAR

Operasyon sürerken Toplum Destekli Polis ekipleri ise çocuklarla ilgilendi. Çocuklara simit, balon, top ve oyuncak dağıtan polisler, onlarla yakar top ve voleybol oynadı.

Evlerdeki aramalarda, narkotik köpeği 'Shot' da kullanıldı. Baskın yapılan evlerin neredeyse tamamında uyuşturucu ve uyarıcı hap, esrar ve eroin ile uyuşturucudan elde edilen para ele geçirildi. Polisler ele geçirilen uyuşturuculara , imha edilmek üzere el koydu.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonda, aralarında kadın ve 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.



SK(SU/CK)