Olay bugün saat 13.00 sıralarında merkez Palandöken İlçesi'ndeki Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Elektrikçiler Sitesi önünde meydana geldi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ekrem Özdemir, yolda yürürken, bir süre önce ayrıldığı eski sevgilisi Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 2'nci sınıf öğrencisi Merve Erçetin'i yanında bir erkek arkadaşıyla birlikte görünce öfkelendi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yanına gittiği Merve Erçetin ile bir süre tartışan polis memuru Ekrem Özdemir, kendisine müdahale eden Merve Çetin'in sevgilisi olduğu iddia edilen Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Mustafa Gökten'le de itişmeye başladı.

YALVARIŞLARINA ALDIRMADI, SIRTINDAN VE BAŞINDAN VURUP ÖLDÜRDÜ

Tartışma büyürken, öfkeden deliye dönen polis memuru Özdemir, belinden tabancasını çıkartıp Mustafa Gökten'i bacağından vurdu. Gökten acı içinde yerde kıvranırken, Merve Erçetin çığlıklar atarak kaçmak istedi. Polis memuru Özdemir, bu kez peşinden gittiği genç kıza tabancasını doğrulttu. Şok geçiren Merve Erçetin, polis memuru Ekrem Özdemir'e "Ne olur beni vurma" diyerek yalvardı. Cinnet geçiren Özdemir ise Merve Erçetin'in yalvarışlarına aldırış etmeden tabancasını önce genç kızın sırtına, sonra da başına ateşledi. Merve Erçetin kanlar içinde yere yığılırken, tabancasını bu kez başına dayayan polis memuru Ekrem Özdemir, tetiği çekti.

İhbar üzerine dehşet sokağına gelen sağlık ekipleri, Edirneli olan Merve Erçetin ve polis memuru Ekrem Özdemir'in, yaşamlarını yitirdiğini belirledi.

Bacağından vurulan Kahramanmaraşlı Mustafa Gökten ise Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan arkadaşlarının ölüm haberini alarak olay yerine koşan çevik kuvvet polisleri ile Merve Erçetin'in üniversiteli arkadaşları, gözyaşı döktü.

Olayla soruşturma sürüyor.

 
ZK(KS/SS)