Kızkardeşi 21 yaşındaki Gülhan Ürkün'ün 2 Mart tarihinde yüksekten düşme nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, annesi İmoş Ürkün'ün de kardeşine yardım olmak için hastanede yeraldığı sırada, kardeşinin tedavi gördüğü odaya giren 3 resmi polisle tartışan Süleyman Ürkün, polisler tarafından hastane dışına çıkarılarak dövüldüğünü ileri sürdü.

Kızkardeşinin ifadesini almak için gelen polislere, "Kardeşimin üstü açık, şu an müsait değil. 5 dakika sonra gelin" dediğini, buna rağmen polislerin ifadeyi almak için ısrar ettiğini iddia eden Ürkün, kendisine vuran polislere karşı kendisini korumaya çalıştığını iddia etti. Ürkün hastane dışında da gelen polislerin kendikini dövdüğünü ileri sürdü.

Daha sonra ellerinin kelepçelenerek ekip arabasına bindirildiğini anlatan Ürkün, götüüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tuvaletin de de üç polis tarafından dövüldüğünü söyledi. Ürkün, kendisini hastane tuvaletine götürüp döven polislerin, "Sakalın olmasaydı seni öldürürdük" dediğini de iddia etti.

Ürkün, polisler hakkında savcılığa suç duyrusunda bulundu. Emniyet yetkilileri ise söz konusu kavganın yaşandığı, hastane polisinin hasta yakınları tarafından tartaklandığını ve 3 gün iş göremez raporu aldığı belirtilerek, olayla ilgili soruşturmanı sürdüğünü söyledi.


ŞG(GG/AAA) (FOTOĞRAF)