2011 yılının Ekim ayında Sancaktar Mahallesi'nde kız isteme meselesi nedeniyle çıkan kavgada Uğur Balikan, hasmı olan Hicri Yamuktu tarafından tabancayla öldürüldü. Balikan'ın ölümünün ardından polis ekipleri olayın şüphelisi Yamuktu'yu yakalamak için çalışma başlattı.

Polisler, 14 ay boyunca kaçan ve Adıyaman'da olduğu saptanan şüpheli Hicri Yamuktu'nun sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, şüpheli Yamuktu'nun Paşabağı Mahallesi'nde bir akrabasının evine gideceğini de saptadı. Şüphelinin kaçmasını engellemek isteyen polis, saatler öncesinden Paşabağı Mahallesi'nde gitti ve simitçi, çöpçü gibi davranarak, burada önlem aldı. Bu kıyafetler içinde kimsenin kuşkulanmamasıhı sağlayan polisin önlem aldığı mahalleye saatler sonra gelen şüpheli Hicri Yamuktu, akrabasının evine girmek istediği sırada yakalanıp gözaltına alındı.

Hicri Yamuktu, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra işlemleri yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



ÖP(HK/SS)