Kent merkezinde Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte güvenlik tedbiri alan polis ekipleri, Atatürk Parkı içinde şüphelendiği 2 kişiyi durdurup kimlik sordu. Şüphelilerden birinin üzerinde bıçak olduğunu fark eden polis, bıçak taşımanın yasak olduğunu belirterek almak istedi. Ancak bıçağını vermeyen ve küfür etmeye başlayan şüpheliyi yere yatıran 2 polis, üst araması yapıp kelepçe takmaya çalıştı.

Direnen şüphelinin başının üzerine diziyle bastıran polis görevlisi, arkadaşının da yardımıyla kelepçe takıp, bıçağı aldı. Bu arada Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle toplananlardan bazıları, şüphelinin başına bastırılarak kelepçelenmesine tepki gösterdi. Ancak polis görevlileri, yasadışı bıçak ve silah taşıyan ve mukavemet edenleri bu şekilde gözaltına aldıklarını belirterek, şüpheliyi Erdoğan Çıtak Polis Merkezi'ne götürdü.

ADANA'DA BIÇAK TAŞIMAK YASAK

Adana Valiliği, 2009'da çıkardığı genelgeyle kent merkezi ve ilçelerde bıçak taşımayı, izinsiz yerlerde bıçak üretmeyi ve satmayı yasakladı. Bıçak yasağına neden olarakta, kişiye karşı işlenen suçlarda genellikle kesici ve delici aletlerin kullanılması gösterildi.



MK(OA/AAA)