Van'da dün gece devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla saldırı düzenleyen PKK'lı terörist yapılan operasyonla ölü ele geçirilirken, operasyon kapsamında sağ yakalanan PKK'lının ise sorgusu sürüyor.

Öte yandan polis dün gece sabaha kadar ve bugün çeşitli adreslere baskınlar yaptı. Yapılan baskınlarda saldırıyla ilgili olarak 22 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada el bombası, kalaşnikof tüfek ve şarjör ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

POLİSEİ ATEŞ AÇILAN EVDE 6 KALAŞNİKOF, 6 EL BOMBASI BULUNDU

"Müdürlüğümüzce saldırı sonrası saldırıyı yapanlara yardım yataklık yaptığı tespit edilen A.P. isimli şahsın evinde arama yapılmak istendiği esnada evden polis memurlarına ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu 1 şahıs ölü ele geçirilmiş, 1 bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak yakalanmıştır. Müdürlüğümüzce devam eden ev aramalarında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen 22 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca silahlı çatışmanın olduğu A.P isimli şahsın evinde 6 adet el bombası, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, silahlara ait 10 adet şarjör ve çok sayıda fişek elde edilmiştir."


MÇ-(OB/AAA)