İlk olay, Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Polisi arayanlar, Direkli Mahallesi'nde 2 kişinin alkol alıp bağırarak çevreyi rahatsız ettiğini bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polisler, görgü tanıklarının verdiği bilgi doğrultusunda 2 kişinin Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesine girdiğini belirledi. Hastane bahçesine giden polis, kendilerine direnen alkollü 2 kişiyi kelepçeledi. Alkollü kişilerden İ.K. polis aracına konulurken, kelepçelenen V.S. ise polis aracına binmemek için direndi.

Araca binmek istemeyen V.S., kendisini tutan polis memuruna hakaret edip, "Polis beni boğuyor" diye bağırdı. Polisleri de güldüren ve ayakta duramayan V.S., bir süre sonra  düştü. Kendisini yerden kaldıran polis tarafından yine araca konulamayan V.S., bu kez acil servise konulmak istendi. V.S., acil servis girişinde bu kez sendeleyerek kolundan tutan polis memuru ile birlikte yere düştü. Güçlükle acil servise konulan ve ardından polis aracına bindirilen V.S. ve arkadaşı İ.K.'ya, 'Kabahatler Kanunu' kapsamında cezai işlem uygulandı.

TUVALETİNİ YAPAN ALKOLLÜ 

Atatürk Mahallesi sakinleri de sabaha karşı polisi arayarak, sarhoş ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye giden polisler, Şanlıurfa Belediyesi'nin arka tarafındaki Ahmet A. ile karşılaştı. Ayakta durmakta güçlük çeken ve polislerin sorularını yanıtlayamayan Ahmet A. polis merkezine götürülmek istendi. Alkollü olan Ahmet T.'nin çişini yaptığı belirlendi. Araca bu şekilde konulmak istenmeyen Ahmet T., için polisler çevrede oturacağı yer için kağıt aramaya başladı. Polislerin bu çabası sırasında ihbarda bulunan bir apartman sakini, pencereden bir çarşaf attı. Polisler, apartman sakininin verdiği çarşafı polis aracının arka kısmına serip, alkollü Ahmet T.'yi bindirdi. Polis merkezine götürülen Ahmet T.'ye de alkollü olarak çevreyi rahatsız ettiği için 82 lira para cezası kesildi.



DHA(HK/İD)