Cumhuriyet Mahallesi, Nurdağı Sokak'ta annesi Hatice ve üvey babası Abdullah ile birlikte oturan, ancak onlar hacca gittiği için yalnız kalan işsiz Ahmet Yahşi'nin dışarı çıkmamasından şüphelenen komşuları, evden ağır koku da gelmesi üzerine durumu polise bildirdi.

Eve gelen polisler kapıyı uzun süre çalmalarına rağmen açan olmayınca itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin yardımı ile eve giren polis ekipleri Ahmet Yahşi'nin cesedi ile karşılaştı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri Ahmet Yahşi'nin vücuduna aşırı dozda eroin enjekte etmesinden dolayı can verdiğini belirledi.

Kardeşinin ölüm haberini, meslektaşlarından alarak annesinin evine gelen Trafik Şube'de görevli polis memuru Halil Yahşi gözyaşlarını tutamadı. Polis memuru, komşuları ve meslektaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Evde yapılan araştırmalarda da iki enjektör ile bir miktar uyuşturucu bulundu. Yahşi'nin cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Polis ağabeyinin de desteğiyle uyuşturucu tedavisi gören ve yaklaşık 3 gündür evden çıkmadığı öğrenilen Ahmet Yahşi'nin hukuk fakültesi mezunu olduğu, ancak herhangi bir yerde çalışmadığı öğrenildi. Yahşi'nin ayrıca uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle bir süre önce 2 çocuğunun annesi eşi tarafından boşandıktan sonra annesi ve üvey babasıyla yaşamaya başladığı bildirildi.