Yozgat PMYO Müdürü Fazlı Öcal, 2011-12 eğitim öğretim yılında 296 öğrencinin mezun olduğunu ve Emniyet teşkilatının çeşitli yerlerinde göreve başlayacaklarını söyledi. Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e söylediği sözlerini genç polislere göre yorumlayan Öcal, şöyle konuştu:

"Cihan devletinin kurucusu Osman Bey’e verilen nasihat gibi ben de bayan-erkek siz genç polislere Edebali lisanıyla derim ki; 'Ey oğul artık polissin, gençsin, silahın ve üniforman var güçlüsün. Yükün ağır, işin çetin, devlet gücünü kullanmak ince ayara bağlı. Eğer bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını ve kalbini mağlup eder. Bilesin en büyük başarı nefsini, kendini tanımaktır. Onun için sabırlı sebatkar ve iradene sahip olasın. Oğul unutma! Bundan sonra öfkelenmek vatandaşa, uysallık sana, suçlamak vatandaşa katlanmak sana, güceniklik vatandaşa, gönül almak sana."

"OĞLUM BAK GİT"

Konuşmaların ardından folklor gösterileri ve polis öğrencilerin hazırladığı olaylara müdahale gösterileri büyük beğeni topladı. İnternet paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran ve olayın kahramanı bir gencin temizlik işçisiyle diyalogunu konu alan 'Oğlum Bak Git' konulu skeç, polis okulu öğrencileri tarafından canlandırıldı. Gösterilerin ardından dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra 296 Polis adayının yemin etmesi ve tören geçişiyle program son buldu. Program ardından öğrenciler aileleriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşadı. Tören sırasında aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirenler oldu.



HG(AY/İD)