İdil'in Dirsekli Köyü'nde 2 teröistin bulunduğu belirleyen polis, 24 Nisan günü köye operasyon düzenledi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, köy ve teröristlerin saklandığı evin çevresi abluka altına alındıktan sonra 'teslim ol' çağrısı yapıldı.

SAATLER SÜREN İKNA ÇABALARI SONUÇ VERDİ

PKK'lıların bu çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ateş etmeyip, saatlerce teslim olmaları için konuştu. Polisin yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç verdi. Biri Irak, diğeri Suriye uyruklu iki PKK'lı teslim oldu. Teslim olan teröristlerden birinin örgütün Cehenem Deresi sorumlusu olduğu belirtilirken, bunlara yardım ve yataklık eden 2 kişi de yakalanarak Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Saatler süren ikna çabaları sonucu güvenlik güçlerinin tek kurşun dahi atmadan teslim olmaya ikna ettiği 2 PKK'lının üzerlerinde gösterdikleri mağaralarda 1 Kalaşnikof tüfek, 1 MP-9 marka uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 2 Rus yapımı F-1 model savunma tipi parça tesirli el bombası, 4 elektrik kapsüllü yaklaşık 6,5 metre infilaklı fitil, 3 OG-7 model RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 roket sevk fişeği, 7 elektrikli kapsül, 4 al bombası fünyesi, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

CİZRE'DE POLİS MEMURUNU ŞEHİT ETMİŞLER

Şırnak'ta sorgulanan PKK'lıların ifadelerinden, Cizre'de polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun nevruz kutlamaları sırasında şehit olması ve Kerkük- Yumartalık petrol boru hattına bombalı saldırı olmak üzere 12 silahlı ve bombalı eyleme katıldıkları belirtildi. Mahkemeye çıkarılan 2 PKK'lı ve onlara yardım ve yataklık eden 2 kişi tutuklandı. 



FA(GG/COŞ)