Bilkent Cyberpark'ta çalışmalarını yürüten Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, müzik enstrümanı yazılımında 2012 yılının dünya birincisi seçildi. Bıyıkoğlu, daha önce de Computer Music Dergisi'nin '2012 Top 10' dünya sıralamasında üçüncü olmuştu. Türkiye'nin müzik teknolojileri alanındaki yazılım şirketi 'KV331 Audio'nun SynthMaster müzik enstrümanı yazılımı, dünyanın önde gelen müzik teknolojileri web sitesi MusicRadar tarafından '2012'nin En İyi Müzik Enstrümanı Yazılımı' seçilerek dünya birincisi oldu. Böylece Bülent Bıyıkoğlu'nun, alanında dünya birinciliğini alan ilk Türk mühendis olduğu öne sürüldü.

EDİTÖRLERDEN BÜYÜK ÖVGÜ

Bülent Bıyıkoğlu'nu dünya birinciliğine taşıyan yazılım hakkında değerlendirmeler yapan MusicRadar editörleri, SynthMaster hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Pek çok yazılım geliştirici hayatınız boyunca ihtiyacınızı görecek tek snythesizer yazılımını geliştirdiklerini iddia eder. Ancak, biz buna her zaman şüpheyle yaklaşmışızdır. SynthMaster 2.5'a baktığımızda ise, bu iddia doğru tınlıyor."

ÜNLÜ DJ VE SANATÇILAR KULLANIYOR

Daha önce de Computer Music dergisinin 'Top Synths 2012' özel sayısındaki sıralamada üçüncülük derecesi alan SynthMaster, David Guetta, Armin van Buuren, Axwell, Martin Solveig gibi dünyanın önde gelen DJ ve prodüktörleri tarafından kullanılıyor. Bıyıkoğlu ayrıca dünyaca ünlü Bretney Spears, Keyt Peri, Rihanny gibi sanatçıların prodüktörlerinin SynthMaster 2.5'i yazılımını kullandıklarını vurguladı.