Komşu ilçe Haymana'ya bağlı Soğulca Köyü'ndeki gölet ile Polatlı’ya bağlı 3 köyün deresi taşınca, yaklaşık 5 bin dönümlük ikili arazi su altında kaldı. Yüksek kesimlerdeki karların erimesi ve 2 gündür devam eden yağmur yağışı nedeniyle Soğulca Köyü’ndeki göletin taşması sonucu 1000 dönüm, Polatlı’nın Ilıca, İnler ve Şıhahmetli Köyü'ndeki derelerin taşması sonucu da 4 bin dönüm ekili alan sular altında kaldı. Su taşkını Polatlı- Konya Karayolu'nda ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri Polatlı’ya 35 kilometre uzaklıktaki taşkın bölgesinde 4 günden bu yana drenaj çalışması yapıyor. Trafiğin güvenli akışını sağlamak için jandarma trafik ekipleri önlem aldı. Taşkın suları çekilene kadar ulaşımın kontrollü olarak devam edeceği bildirildi.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ekili alandaki zarar tesbiti için çalışmalara başladığı belirtildi.

Gölet ve derelerden gelen taşkın suların 4 günden bu yana akmaya devam ettiği bildirildi. Konya yolu kenarında yol ve drenaj çalışmalarını yürüten karayolları çalışanları, taşkın suların birkaç gün daha akmasının beklendiğini bildirdi. 3 günden beri sürekli yol kenarlarında kanal açtıklarını söyleyen yetkililer, "Suların daha ne kadar akacağını bilmiyoruz. Fakat bizler burada trafik akışının güvenli sağlanması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Jandarma da geceleri gelip bize katılıyor ve güvenliği sağlıyor. Taşkın sular çok geniş bir alanı kapsıyor" dedi.



MÖ(FK/İD)