Şişli Plaza’da çalışma arkadaşları ile birlikte öğlen saatlerinde denetim yapan Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamada, “Bütün yüksek binalarda yangın güvenliği ve önlemlerini almamız lazım. Öncelikle yağmurlama sistemine detaylı şekilde dikkat etmemiz gerekiyor. Yangının erken safhada algılaması için duman ve ısıyı algılayan yangın ihbar tesisatının son derece dinamik ve modern teknoloji ile donatılması lazım. Dumanı ve ısıyı algılayacak olan sistemlerin en güçlü şekilde dizayn edilmesi şarttır. Dış cephelerde kullanılacak olan malzemelerde mutlaka ve mutlaka son derece dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Ortak kullanım alanlarındaki dekorasyonlarda yoğun duman ve zehirli gaz çıkartan plastik, ahşap deri ve kumaş gibi malzemelerin kullanılmaması gerektiğine de dikkat çeken Mustafa Sarıgül, “Yangın merdiveninin bina içinden yapılması da son derece önemli. Yaptığımız kontrollerde birçok plazada yangın merdivenlerinde ışıklı yönlendirme levhalarını göremedik” dedi.


İTFAİYENİN YARARLANACAĞI ÖZEL ASANSÖRLER OLMALI


Yüksek binalarda bundan sonra sadece acil durumlarda ve sadece itfaiyenin yararlanacağı özel asansörlerin yapılmasını da arayacaklarını söyleyen Mustafa Sarıgül,

“Plazalarımızın bütün detaylarına bakıyoruz. Yangın güvenliği, asansörlerin bakımları, yangını kontrol eden mekanizmalarının teknik donanımları, teknolojik ömürlerinin durumunu çalışma arkadaşlarımızla birlikte denetlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Şişli Plaza’nın örnek gösterilecek binaların başında geldiğini de söyleyen  Sarıgül;

“Polat Recidence’deki uygulamaların aynısını Şişli Plaza’da gördüm. Diğer plazaları da geziyoruz. Gördüğümüz eksiklikleri süratle tamamlamalarını arzu ediyoruz. Şişli plazadaki gördüğümüz eksiklik, yangın çıkış merdivenlerinde ışıklı yönlendirme tabelalarının bulunmamasıdır. Mutlaka ışıklı yönlendirme tabelalarının konulmasını arzu ediyoruz” dedi.