Samsun'da, geçen 8 Şubat'ta fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçiren Malta bandıralı 5 bin 786 grostonluk ‘Feruz’ isimli kuru yük gemisi Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mert Plajı'na sığındı. Dar bir boğazdan geçerek kayalıkları ve duvarları parçalayarak plaja giren 140 metre uzunluğunda 21 metre genişliğindeki geminin halen orada beklemesi tepki çekti. Geminin plajdan çıkmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi, plaja 550 bin liralık zarar verildiğini belirterek, karşılanması için teminat talep etti. Teminat noktasında belediye ve geminin bağlı bulunduğu yabancı şirket arasında sorunlar yaşanması üzerine Büyükşehir Belediyesi dün harekete geçip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"PLAJA ZARAR VERDİ"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, “Kasıtlı olarak belediyenin malına zarar vermek ve kasıtlı olarak plajı kirletmek” gerekçesiyle savcılığa  suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Kaptan gemisini kurtarabilmek için gemiyi çalıştırarak bilinçli olarak plajın içine girdi. Burada zararlar verdi. Biz diyoruz ki, derhal çıkartın bu gemiyi. Ama bize olan zararın da karşılanması için bir teminat verin. Neticede zarar mahkeme tarafından tespit edilecek. Karşılıklı mahkeme süreci başlayacak. Bu zararımızı güvence altına alabilmemiz için bize teminat verin diyoruz" dedi.

"GEMİ BARINAĞI DEĞİL"

Teminatın verilmesiyle ilgili sorunlar yaşandığını söyleyen Şara, "Yazışmalarımız devam ediyor. Orası geminin barınağı değil, plaj. Bilirkişi ve mahkemeler belirleyecek ama 550 bin liralık bir zararımız olduğunu biz belirledik. Zabıtamızda orada güvenliği sağlamak için devamlı nöbet tutuyor” diye konuştu.

50 BİN KİŞİ KULLANIYOR

23 bin metrekarelik alana sahip olan içerisinde suparkı, çocuk havuzu, oturma ve güneşlenme grupları, soyunma odaları, kafeterya gibi bölümler bulunan plajın 5 bin kişi kapasiteli olduğu belirtildi. 23 Haziran 2007’de hizmete giren plajı sezonda yaklaşık 50 bin kişi kullanıyor. Kişi başına 10 lira verilerek girilen plajda, gemiyi gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi.



YK(İS/AK)