Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Atakent Beldesi’nde tatilcilerin rahat bir hafta sonu geçirmesini hedefleyen belediye zabıtası, plajı vantilatörle donattı. Kadın, erkek ve çocuklar denizden çıkıp sahilde bulunan vantilatörle serinlemeye çalışırken, bazı tatilciler de şezlonglara uzanarak vantilatör esintisinde bronzlaştı. ZabItalar ellerinde taşıdıkları buzlu su şişelerini de tatilcilere ücretsiz dağıtarak serinlemelerini sağladı.  

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, beldede belediye olarak başlattıkları plajda vantilatörlü serinliğin işletmecilere de örnek olması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan Hasan Uslu, şöyle dedi:

"Geçen yaz beldemizde tatil yapan yerli ve yabancı turistlere buz dağıtıp, serinlemelerine yardımcı olmuştuk. Bu yıl ise plaja vantilatör koyup, buzlu su dağıtarak serinlik sunuyoruz. Bu uygulamayı sahillerimizdeki işletmelere de bildirdik. İşletmeler de önümüzdeki günlerde sahillere vantilatör koyacak. Bizim için önemli olan yerli ve yabancı turistlerin beldemizde rahat ve keyifli tatil yapmalarını sağlamaktır. Dünyanın ve Türkiye’nin neresinde kim olursa olsun, Atakent'te eldemize tatil yapmaları için davet ediyorum."

Belediyenin vantilatörlü serinlik ve buzlu su dağıtımı plajda deniz keyfi yapanları memnun etti.



MO(OA/İD)