Ereğli Belediyesi Encümen kararına göre halk otobüslerinde öğrenci tarifesi 1, normal tarife 1.5 lira olarak uygulanıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu'nda memur olan 40 yaşındaki Cumhur Şen, plaji gitmek için bindikleri özel halk otobüsünde, öğrenci kimliğini gösteren oğlundan 1 lira yerine 1.5 lira alındığını ileri sürdü. Cumhur Şen, sadece plajlar bölgesi hattında çalışan otobüs şoförlerinin bu uygulamayı yaptığını, diğer hatlarda yine öğrenci tarifesinin uygulandığını söyledi.

Cumhur Şen, belediyeye bu konuda şikayette bulundu. Şen, "Oğlumdan 1.5 lira istenince itiraz ettim. Şoför, bunun sadece plaj için geçerli olduğunu, öğrenci ücreti almadıklarını söyledi. Belediye ile görüşmeme rağmen çözüm bulamadık. Yüksekokulumuzda öğrenim gören ve çeşitli kurumlarda staj yapan onlarca öğrencimiz var. Hepsi de aynı şekilde plaja gitmek istediğinde öğrenci tarifesinden yararlanamıyor" dedi.

Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, kendilerine de bu yönde şikayetler geldiğini, bütün şoförleri cep telefonlarına mesaj göndererek bu konuda uyardıklarını söyledi. Plajlar bölgesinde farklı bir uygulamanın olmadığını, encümen kararını tüm hatlarda uyguladıklarını belirten Akyüz, şöyle konuştu:

"Biz de böyle bir duyum aldık. Hemen yönetimimizi topladık ve önlemimizi aldık. Plajlar hattında çalışan 26 otobüs var. Bütün şoförlerimize, 'Plajlar bölgesine çalışan araçlar, öğrencilerden 1 lira alacaktır. Aksi hareket edenlere encümen cezası uygulanacaktır' şeklinde mesaj gönderdik. Plajlar bölgesi diye farklı bir uygulama söz konusu olamaz. Sivil vatandaşlarımızı 1.5, öğrencilerimizi de 1 liraya taşıyoruz. Tabii şoför arkadaşların içinde sıkıntı yaratanlar olmuş olabilir. Ama biz vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetlerini gelip bize anlatmalarını istiyoruz."



İÇ(EE/BT)