2 bölge yöneticisi ve 3 merkez komite üyesinin muhalefetine rağmen iki gün içinde çekilme kararı açıklanacak. Yenişafak'ın haberine göre, BDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder, Öcalan'ın el yazısı ile yazdığı, 'Silahsız geri çekilin' çağrısının yer aldığı mektubu Kandil yönetimine teslim etti.

Demirtaş ve Önder'in 26 saat kaldıkları Kandil'de, Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını aktardığı öğrenildi. Örgüt üyelerine silah bıraktırılması için başlatılan sürece toplumun farklı kesimlerinden ciddi desteklerin geldiğini aktaran BDP'li vekiller, Kandil'e 'Süreci baltalamaya yönelik açıklamaları dikkate almayın' mesajı verdi. Öcalan'ın 'silahsız çekil' çağrısını değerlendireceklerini aktaran Kandil yönetimi ise, bu toplantıların ardından alınacak kararı en geç salı günü BDP heyetine mektupla bildireceklerini kaydetti.

PKK içindeki genel eğilimin Öcalan'ın kararına uyma yönünde olduğu, ancak 2 bölge yöneticisi ve 3 merkez komite üyesinin geri çekilmenin taşıdığı riskleri hatırlatarak, gerekli güvencelerin tekrar gözden geçirilmesini istediği öğrenildi.

Ancak PKK'nın -yönetimdeki tüm tartışmalara rağmen- Öcalan'ın çekilme stratejisine bağlı kalacaklarına dair açıklama yapması bekleniyor. Bu arada Kandil dönüşü kendisini ziyaret eden Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de BDP Eşbaşkanı Demirtaş'a Türkiye'deki değişimi yakından takip ettiklerini ve süreci desteklediklerini aktardı.