Bitlis'te Buzlupınar Mevkii'ne 21 Haziran perşembe akşam saatlerinde inen PKK'lı teröristler, cenaze getiren konvoya saldırdı. Köy korucusu Hikmet Kandemir ile akrabası emekli korucu Hüsamettin Kandemir yaralandı. Yoldan geçen diğer araçları da durduran teröristler, kimliği açıklanmayan 1 asker ile Van'ın Özalp İlçesi Sağmalı Beldesi'ndeki ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmeni Mehmet Örk ile Van Vali Adnan Darendeli İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ömer Sürücü'yü kaçırdı. 25 Haziran günü de serbest bırakılan iki öğretmen bugün memleketleri Konya'ya döndü.

GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDILAR

Polis koruması eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait minibüsle memleketlerine gelen öğretmenlerden Ömer Sürücü, evlerinin önünde babası Ali Osman Sürücü ve akrabaları tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Minibüsten inip babasına sarılan Ömer Sürücü, gözyaşlarına hakim olamadı. Dinlenmek istediğini belirten Ömer Sürücü ve ailesi, açıklama yapmak istemediklerini belirtti.

TÜRK BAYRAKLI CEVAP

Öğretmen Mehmet Örk de kurban kesilerek karşılandı. Ailesi kesilen kurbanın etinin komşularına dağıttığı öğrenilirken konuşmak istemediğini belirten Mehmet Örk, babası Osman Örk ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçip Türk bayrağıyla poz verdi.  



HD(İA/AAA)