Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Narkotik Şube ekipleri son 1 ayda yaptıkları operasyonda, başkente sokulmak istenen 1 ton esrar ve 500 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. İran plakalı 3 TIR'la 300 bin paket kaçak sigarayı İran ve Kuzey Irak üzerinden Türkiye'ye sokan ve Ankara-Çankırı Karayolu'nda yapılan operasyonla gözaltına alınan 5 İran uyruklunun ifadelerinde kaçak sigara ve uyuşturucu sevkiyatında PKK bağlantısını ortaya çıkardı. Gözaltına alınan İranlı 5 şüpheli sigarayı Türkiye'ye sokmak için terör örgütü PKK'dan yardım aldıklarını, buna karşılık da örgüte ödeme yaptıklarını söyledikleri ortaya çıktı.

Ankara'da son 1 ayda yapılan 8 operasyonda 1 tona yakın esrar ele geçirildi. Ele geçirilen esrarın büyük bölümünün ise Diyarbakır'da 'PKK tarlaları' olarak bilinen yerlerde yetiştirildiği ve oradan sevkiyat yapıldığı belirlendi.

Bu arada İstihbarat birimleri hazırladıkları raporda, son dönemde özellikle Kuzey Irak'tan Türkiye'ye kaçak sigara, motorin ve uyuşturucu madde sevkiyatında büyük artış olduğuna dikkat çekti. Raporda, terör örgütü PKK tarafından özel bir birim oluşturulduğu ve oluşturulan bu birimin Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan sigara ve uyuşturucu maddelerini denetlediği belirtildi. PKK'nın yurda sokulan kaçak mallardan gümrük vergisi adı altında para topladığı kaydedildi. Türkiye'ye kaçak yollardan mal sokan kişilerin terör örgütü PKK ile bağlantıya geçtiği ve örgüte belli bir pay verdikten sonra malları yurda soktukları, örgütün bilgisi dışından Türkiye'ye mal sokanların takip edilip cezalandırıldığı kaydedildi.


FK(AY/İD)