Bingöl- Muş karayolunun 20'nci kilometresindeki Onbirevler Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin askeri konvoyun geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 10 asker şehit olmuş, 70 asker de yaralanmıştı. Baldırıda yaralandıktan sonra Ankara GATA’da tedavi edildikten sonra memleketi Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'ne gelen jandarma er Salih Altungeyik’in evi ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Olayın şokunu halen üzerinden atamadığını söyleyen Altungeyik’e, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız, İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Akdeniz’den oluşan protokol heyeti, 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

Yaralı askerin babası Abdurrahman Altungeyik ve ailenin diğer fertleriyle bir süre görüşen Kaymakam Hamza Erkal, gaziliğin büyük bir şeref olduğunu söyledi. Kaymakam Erkal, "Bu ülkeye herkes bir şekilde katkı sağlıyor, ancak gazilerimiz bedenlerinin bir parçasını feda ediyor. Bu fedakarlığın hiçbir maddi karşılığı olamadığını biliyoruz. Bizler her konuda gazilerimizin yanında olduğumuzu burada belirtmek istiyorum" dedi.

Ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu ve sağlığının iyiye gittiğini belirten gazi Salih Altungeyik ise hain saldırı sonucunda şehit olan arkadaşlarına çok üzüldüğünü söyleyerek, bir daha böyle bir kötü olayın tekrarlanmamasını istedi.


MS(HK/SS)