Terörle Mücadele Şubesi polisleri, PKK adına faaliyet yürüten ve Demokratik Kent Meclisi adı verilen yapılanmaya yönelik geçen pazartesi sabahı Şanlıurfa ve ilçeleri ile Diyarbakır'da yaptığı eş zamanlı operasyonlarda aralarında BDP'li belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 29 kişiyi gözaltına aldı.

Şafak operasyonu ile gözaltına alınan 29 şüphelinin büyük bölümü, Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarında susma hakkını kullandı. İfade vermeyi kabul edenler ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

SURİYE SINIRINDAN GEÇİŞLERİ KOORDİNE EDİYORLAR İDDİASI

Gözaltına alınan şüphelilerin, terör örgütünün eylemlerine zemin hazırladıkları, Suriye sınırından geçişleri koordine edip aracı oldukları iddia edildi. Şüphelilerin ayrıca sokak eylemlerini organize edip kanunsuz gösteri yürüyüşü, güvenlik güçlerine mukavemet ve fiili saldırı, işyeri ve araçlara saldırı, araç yakma, barikat kurma, yol kapatma, kamu araç ve binalarına saldırı, yanıcı ve patlayıcı madde atma türü eylemler başta olmak üzere çok sayıda eylem gerçekleştirdikleri ileri sürüldü.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis sorgusu tamamlanan 29 şüpheli, dün güvenlik önlemleri arasında soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren ifade verme işleminin ardından aralarında BDP'li Viranşehir Belediye Başkan Yardımcıları Naif Aslan ve Türkan Ulumaskan'ın dra bulunduğu 7 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve yurtdışı yasağı konulan 5 şüpheliye adli kontrol cezası verildi. Mahkemenin yaptığı yargılama sonunda; BDP Viranşehir İlçe Başkan Yardımcıları Birgül Ö. ve Bubo A. ile İbrahim A., Hasan K., Mehmet C., Mustafa Y., İsmail Ş., Ecevit Y., Ahmet Y., Suphi Z., Mustafa K., Cemil T., Ahmet İ., Ömer G., Ahmet D., Sevgihan Y. ve Rukiye M.'nin tutuklanması kararlaştırıldı. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanan 17 kişi, Diyarbakır Cezaevi'ne konuldu.



(HK/BT)