Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında 2 Eylül 2012 tarihinde PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan dün serbest bırakıldı. PKK'lılar, Tarhan'ı Hakkari Mazlum- Der Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD Sekreteri Sait Çağlayan, Hakkari Barosu'ndan avukatlar Erol Çağlar ve Kemal Şimşek'ten oluşan heyete teslim etti. Habur Sınır Kapısından giriş yaptıktan sonra dün gece geç saatlerde evine ulaşan Tarhan, bugün İHD Hakkari şubesinde basın toplantısı düzenledi.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

AK Parti Hakkari İl Başkanı Tarhan, kaçırılılma olayı ile ilgili detaylı bilgi verdi. Tarhan, ailesinin İHD, Hakkari Barosu, Mazlum-Der'e giderek bir takım girişimlerde bulunduğunu ve bu yönde çalışma yapanlara teşekkür ettiğini söyledi. Tarhan, "Ailemin İHD Hakkari Şubesine, Hakkari Barosu'na ve Mazlum-Der Şube Başkanlığına yapmış olduğu müracaatlar söz konusuydu. Bu müracaatlar neticesinde bir çaba sarf edildi. Ben alıkonulduğum tarihten itibaren başta Sayın Genel Başkanımızı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, partimizin genel merkez yöneticileri, siyasi partilerin ailemizi arayarak o süreç içerisinde aileme sunmuş oldukları desteklerinden dolayı içten teşükkerimi sunuyorum" dedi.

AİLEM CHP'DEN YARDIM İSTEMEDİ

Ailesinin yardım için CHP'ye gitmediğini de anımsatan Tarhan, "Burada bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Kesinlikle ailem tarafından CHP veya başka bir siyasi parti nezdinde serbest bırakılmam yönünde herhangi bir girişimde kesinlikle bulunulmamıştır. Bu hususu özellikle vurguluyorum. Vurgulamak istediğim başka bir husus da örgüt tarafından alıkonulmam hususunun kesinlikle iradem dışında gerçekleştiği hususudur. Bunun haricinde Hakkari Barosu, İHD Hakkari Şubesi ve Mazlum-Der'in yapmış olduğu girişimler 4 Ekim 2012 tarihinde sonuçlanmış ve olumlu cevap verilmiştir. Serbest bırakılmam hususunda araya girmek suretiyle sorumluluk alan İHD, Mazlum Der, Hakkari Barosu'na içten teşekkürlerimi sunuyorum. Belirtmek istediğim başka bir husus ise bölgemizde bu tür olayların çeşitli zamanlarda cereyan ettiğini bizlerin hem şahsi olarak hem temsil etmiş olduğumuz siyasi partinin ilke ve prensipleri doğrultusunda kesinlikle bölgemizde bu tür olayların cereyan etmemesini ben diliyorum" diye konuştu.

GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM

Bölgeye barışın gelmesini temenni etiğini de anlatan Tarhan, "Ayrıca hali hazırda örgüt tarafından alıkonulan çeşitli kamu kademelerindeki yöneticeler, güvenlik güçleri ve sivil insanlar hususunda da STK'ların üzerinde düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında da çağrıda bulunuyorum. Genel Başkanımızın ve Teşkilatımız taktir ediyorsa şu ana kadar yürütmüş olduğum AK Parti Hakkari il Başkanlığına bundan sonra da devam edeceğim noktasındaki kanaatimi de buradan belirtmek istiyorum. Genel Merkezimizin de farklı bir taktiri de söz konusu ise bu hususa da saygı göstereceğimi açıklıkla ifade ediyorum" dedi.

Gazetecelerin PKK'lıların kendisine nasıl muamelede bulunduğu yönündeki soruyu cevapsız bırakan Tarhan, bu konuyla ilgli daha fazla açıklama yapmak istemediğini ve kendisinin yorgun olduğunu ifade etti.

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ise yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirterek, "Avukat Abdulmecit Tarhan, biz giden STK'lara teslim edildi. Tarhan bir protokolle bizlere teslim edildi. Protokolde kendisine herhangi bir kötü muamelenin yapılmadığını dair bir beyanat vardı. Biz bu süreç içerisinde rolümüzü oynamaya çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçlerde şu an tutuklu bulunan Kaymakam, güvenlik güçleri bazı STK'ların da tutuklu bulundukları buna yörnelik bazı girişimlerde bulunacağımızı buradan belirtmek istiyorum. İnşallah bu süreçlerin barışa hizmet edeceği, çatışmalı sürecin de son bulacağına inanıyorum" dedi.