Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Amanoslar'daki Dokuzarmutlu Yaylası'nda koyunlarını otlatan Hasan Dal, 4 Ekim gecesi evine dönmeyince, yakınları aramaya çıktı. Bölgede yapılan araştırmada 4 çocuk babası olan Dal'ın cesedi dağ eteğindeki bir su kaynağının yanında görüldü. Ancak, cesedin üzerinde bomba olduğu saptandı. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma tarafından yapılan ilk incelemede cesedin bulunduğu çevrede de PKK'lılar tarafından bombalı tuzak kurulduğu belirlendi. Bunun üzerine çevrede önlem alan jandarma da PKK'lılara karşı tuzak kurup beklemeye başladı. Sarp ve girintili çıkıntılı kayalıkların bulunduğu bölgede kurulan tuzaklamaya karşın PKK'lılara rastlanmadı. Bunun üzerine cesedin olduğu bölge temizlendi ardından da üzerine bağlanan bomba imha edildi. Hasan Dal'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İNTİKAM İÇİN ÖLDÜRDÜLER

Hasan Dal'ın, 30 Eylül'de Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güzelce Jandarma Karakolu'na baskın yapmak isteyen PKK'lılar tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Karakola baskın yapmak isteyen bir grup PKK'lı ile jandarma arasında çıkan çatışmada, 1'i astsubay başçavuş 3 asker yaralanmış, 2 terörist de ölü ele geçirilmişti.


KN(OA/AK)