Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde geçen 9 Temmuz günü, Fis Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristler 2 asker ve 1 sağlık teknisyenini kaçırdı. Kaçırılan askerlerden Uzman Çavuş Zihni Koç’un, Amasya’nın Karaali Köyü’nde yaşayan annesi Gülsüm Koç, 4 gün önce  geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Eşinin ani ölümü üzerine yasa bürünen 2 çocuk babası Veysel Koç, eşiyle birlikte oğlunun döneceği günü beklediklerini belirterek şöyle dedi:

"4 gün önce eşim kalp krizi geçirip hayatı kaybetti. Sabırla, oğlumuzun serbest bırakılacağı ve geri geleceği günü bekliyordu. Ancak yüreği fazla dayanamadı. Kaçıranlara söylüyorum. Biz din kardeşiz. Bizim kimseyle davamız yok. Kürt, Türk kardeştir. Zihni’nin eşi de Kürt. Bizim kimseyle alıp vereceğimiz yok. Bir an önce çocuğumu bıraksınlar. Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan ve vekillerden Allah rızası için yardım bekliyorum." 

EŞİ VE 2 ÇOCUĞU BABALARINI BEKLİYOR

Eşinin kaçırılmasından sonra çocukları 11 yaşındaki Alican ve 4 yaşındaki Hasan Hüseyin ile birlikte kayınpederinin evine gelen 32 yaşındaki Mihrican Koç ise, eşini beklemekten vazgeçmediğini söyledi.

Eşiyle en son kaçırıldığı gün konuştuğunu anlatan Mihrican Koç, "Sanayiye arabayı tamire götüreceğini söyledi. Daha sonra da kendisinden haber alamadık" diye konuştu.



ST(İS/COŞ)