Polis memuru 28 yaşındaki Nadir Özgen, 10 Eylül 2011 günü mesai bitimi Van merkezdeki evine giderken yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Söke’nin Bağarası beldesinde yaşayan Müşerref ve Hidayet Özgen çifti, oğullarından bugüne kadar kurtarılamamasına tepki gösterdi. Aylardır rahat bir uyku uyuyamadıklarını, oğullarının akıbetini merak ettiklerini kaydeden baba Hidayet Özgen, şunları söyledi:

“Oğlum polis olduktan sonra Milas Havaalanı'nda görevlendirildi. Sonra Van Çatak’a tayini çıktı. Biz de onunla birlikte gittik. Bir süre sonra işimiz nedeniyle buraya döndük. Bir ay sonra tekrar oğlumuzun yanına gitmek için hazırlık yaparken kaçırıldığı haberini evimize gelen emniyet ve jandarma yetkililerinden öğrendik. Birkaç gün gelip gittiler, sonrasında terk edildik. Bize bakan oydu, onun sayesinde ayakta duruyorduk. Perişanız."

Hiç bir yetkilinin 6 aydır kendilerini arayıp sormadığını belirten Hidayet Özgen, "Aç mısın, bir derdin var mı, bir sıkıntınız var mı diyen yok. Perişanız. Gelirimiz yok. Bizi en çok üzen kimsenin bizimle ilgilenmemesi, çocuğumuzun kaderine terk edilmesi” dedi.

Oğlu Nadir'i, mecburi hizmeti bittiğinde evlendirmek için borç harç bir şeyler alıp hazırlık yaptıklarını anlatan Hidayet Özgen, "Biz zengin değiliz, sıkıntı yaşıyoruz. Oğlumuz bize bakıyordu. O kaçırıldıktan sonra borçları, kredileri biz ödemeye çalıştık. Biz de sıkıntı yaşamaya başlayınca amirini aradım. 6 aydır çocuğumun maaşı ödenmiyor. Dondurulduğunu söylediler. Derdimizi anlatacak kimseyi bulamadık” dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A ÇAĞRI

Oğluna sağ salim kavuşmak istediğini söyleyen baba Hidayet Özgen “Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz. Yeter artık. Evladımıza bir an önce kavuşmak istiyoruz. Her gün ağlamaktan, sıkıntıdan hasta olduk. Biz açlık susuzluğumuza razıyız yeter ki çocuğumuz gelsin. Devlet yetkililerinden, sivil toplum örgütlerinden destek istiyoruz. Bu kin ve nefret bu kan dursun. Çok özledik oğlumuzu bir an önce kavuşmak istiyoruz” dedi.Polis Nadir'in annesi Müşerref Özgen de, “Ben sadece çocuğumu bekliyorum. Devlet yetkililerinden yardım bekliyorum. Yeter. O benim her şeyimdi. Ben oğlumu istiyorum” dedi.

Müşerref ve Hidayet Özgen çifti polis oğulları Nadir'i, en sonra terör örgütünün Kurban Bayramı öncesi internette yayınladığı videoda gördüklerini sözlerine ekledi.