Tunceli'de PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün ailesi yazılı bir açıklama yaparak, milletvekilinin serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada Aygün'ün memleketinde halkın sorunlarını dinlemek amacıyla köy ve ilçe gezileri sırasında PKK  tarafından kaçırıldığı belirterek, şöyle denildi:

"Hüseyin Aygün, gerek milletvekilliği döneminde, gerekse vekil öncesi avukatlık döneminde her zaman insan hakları mücadelesi veren, Kürt sorununun diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümünden yana olan, işçinin, öğrencinin, Aleviler'in, tüm ezilenlerin hak arama taleplerine destek olan bir kişi olduğu pratiği ile tüm kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir. Şiddet karşıtı düşünceleriyle tanınan bir kişinin bu anlamda maruz kaldığı olaydan ötürü büyük üzüntü içerisinde bulunmaktayız. Türkiye'de yaşanan Kürt sorunu, Aleviler'in sorunları ve tüm sorunların tek çözüm adresi demokrasi olduğu bilinmektedir. Biz Hüseyin Aygün'ün ailesi olarak yaşanan şiddet ortamından mağdur olan herkesin acısını paylaşıyoruz. Ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün'ün biran önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz."

CHP'LİLER GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tunceli'de bulunan CHP heyeti, Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve son olarak BDP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin'i ziyaret etti. Belediyeye yapılan ziyarete Aygün'ün eşi Emine Aygün de katıldı.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, yaptıkları görüşmelerde düşüncelerini ve Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasına dönük girişimlere katkı sağlanması yönünde çabalarını ilettiklerini söyledi. Gök, "Bizim tüm isteğimiz, Tunceli halkının oylarıyla seçilmiş milletvekilimizin kılına dahi zarar gelmeden bir an önce serbest bırakılmasıdır. Bu konuda herkesi itidalli olmaya, soğukkanlı olmaya davet ediyoruz. Bir milletvekilinin böyle hürriyetinin tahdit edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanan bir hadisedir. Bunun Türkiye'deki insan haklarına, demokrasiye hiçbir katkısı yoktur. CHP, bölgenin sorunlarını en iyi bilen ve çok ciddi çözüm çabalarını kamuoyuyla paylaşmış bir partidir" dedi.

Hüseyin Aygün'ün derhal, kılına dahi zarar gelmeden bırakılmasını istediklerini belirten Gök,Tunceli'deki tüm sevil örgütleri ve Tunceli halkını bu konuda duyarlı bir şekilde milletvekillerini sahiplenmeye çağırdı. Gök, saat 17.30'de kent merkezinde bir açıklama yapacaklarını ve halkı orada görmek istediklerini söyleyerek, "Bu bir demokrasi, insan hakları sınavıdır. Hüseyin Aygün, aynı zamanda insan hakları alanında çalışmalarıyla tanınan bir arkadaşımızdır. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesidir. Böylesine sıfatları olan bir arkadaşımızın hürriyetinin gasp edilmesini kabul etmemiz olanaklı değildir. Herkesin duyarlı olarak elinden ne geliyorsa katkı yaparak çaba göstermesini ve Aygün'ün derhal serbest bırakılmasına yönelik çabalara ortak olmasını talep ediyoruz" dedi.

Gök, gazetecilerin operasyon yapılmamasına yönelik bir istekte bulunup bulunmadıkları yönündeki sorusu üzerine Gök, "Bizim tüm çabamız Hüseyin Aygün'ün bir an önce serbest bırakılması. Konu elbette hassastır, güvenlik, insani boyutuyla hassastır. Bizim sayın valimizden ve emniyet müdürümüzden tek ricamız, Hüseyin Aygün'ün kılına zarar gelmeden bulunması olmuştur. Artık bu konuyu bu şekilde değerlendirmemiz yararlıdır" diye konuştu.

Gök, Aygün'e yönelik bir tehdit olup olmadığı sorusu üzerine ise, "Yani elbette bu tehdidin ne zaman nereden geleceği bilinmez. Tabii buralar hassas bir bölge ama Hüseyin Bey zaten bölgenin çocuğu, bölgenin milletvekili. Her zaman her yere özgürce giden bir arkadaşımızdır. Zaten bu hadise, çok yoğun bir parti çalışmasını yaptıktan sonra dönerken oluyor" dedi.



FD(GG/İD)