PKK'lıların 48 saat alıkoyduktan sonra dün akşam serbest bıraktığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, İstanbul Milletvekili Melda Onur ile CHP heyeti ve gazetecilerin kentte kaldığı otele geldi. Milletvekilleri Aygün ile bir süre konuştuktan sonra Milletvekili Pavey gazetecilere açıklamada bulundu. Pavey, şunları söyledi:

"Bütün dünyanın ve Türkiye'nin konuştuğu, Türkiye tarihinde hep Türkiye siyasetinin tam ortasına oturmuş Munzur coğrafyasını, Hüseyin Aygün'ün sayesinde keşfetmeye geldim. Aynı zamanda Hüseyin'in güzel haberi bizim buraya gelmemize vesile oldu. Hüseyin'in bırakılmasına sevindik ancak hala üzüntümüz var. Orada hala özgürlüğüne kavuşamayan askerler, öğretmenler, memurlar var, kaymakam var. Onların da bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz, onlar için hala çok üzülüyoruz."

Hüseyin Aygün ise, "Ben CHP heyetini zaten buraya getirecektim, siyasi ve turistik bir gezi düşünüyordum. Ama böyle uğursuz bir olay sonrasında gelmeleri beni üzdü. Ancak yine iyi oldu, onları burada görmek bana güç verdi gururlandım" dedi.

"TAYYAR'I ULU DİVANA HAVELE EDİYORUM"

Gazetecilerin, "AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'a ber cevap verecek misiniz?" sorusu üzerine Aygün şöyle konuştu:

"Ne diyeyim, ağzımı mı bozayım, o adama cevap verilmez ki. Ben onu ulu divana havale ediyorum. Ulu divan yanlış anlaşılmasın bizim Alevi geleneğinde kullanılan bir deyimdir, daha çok Pir Sultan kullanırdı. (Ulu divan alevi geleneğinde sıkça kullanılan bir deyimdir. Daha çok haksızlığa uğrayanların kullandığı bir cümle olan ulu divan Alevi inancında erenler makamı olarak kabul edilir.)

Aygün bir gazetecinin, "Dün yaptığınız basın toplantısında bazı kişiler sizin CHP'den istifa edebileceğiniz sonucunu çıkardı. Ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Ben çok iyi bir CHP'liyim. Yeni CHP'de yoluma devam edeceğim" karşılığını verdi.

YARIN İFADE VERECEĞİM

Milletvekili Aygün, kaçırılmasıyla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında yarın ifade vermeye gideceğini söyledi. Aygün, "Bazı basın yayın organları olayları ve gerçekleri çok çarpıtıyor. Ben asla 'ifade vermeye gitmeyeceğim' demedim. Tabi ki ortada yaşanan bir olay var. Ben de yarın, yani Perşembe günü gidip ifademi vereceğim" dedi.

KILIÇTAROĞLU'NDAN 'ANKARA'YA GEL' TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telefonla Aygün'ü arayarak acil olarak Ankara'ya gelmesini istedi. Bunun üzerine Aygün, yarın ifade vermesinin ardından Ankara'ya gidecek.



FD(GG/COŞ)