Buzlupınar mevkisinde bir köy korucusun öldüren, diğerini yaralayan ve öğretmenler Mehmet Örk, Ömer Sürücü ile asker Vahdettin Kaya'yı yanlarına alarak kaçıran PKK'lı teröristler, 2 öğretmeni 3 gün önce serbest bıraktı. Bu gelişme üzerine Yüksekovalı olan Kaya ailesi de Hatay İskenderun'da vatani görevini yapan çocukları Vahdettin Kaya için harekete geçti.

HAVA DEĞİŞİMİ İÇİN GELİYORMUŞ

Oğlunun serbest bırakılması için İHD Hakkari Şubesine başvuran baba İsmail Kaya, aradan geçen bir haftaya rağmen oğlundan hiç bir haber alamadıklarını belirtti.

Baba Kaya şunları söyledi:

"Askerlik yapan oğlumun teskeresine 5 ay kalmıştı, izne geliyordu. Bitlis karayolunda iki öğretmenle birlikte kaçırıldı. Oğlumla birlikte kaçırılan iki öğretmen serbest bırakıldı. Ama oğlumdan hala haber alamadık. Ben konu ile ilgili oğlumun vatani görevini yaptığı birliği arayıp haber verdim. Rica ediyorum asker oğlumu sağ salim bıraksınlar. Oğlumu görmek istiyorum. 7 gündür gözümüze uyku girmiyor. Oğlum iki kez ameliyat olmuştu. Hava değişimi için gelmişti." 

'ÇATIŞMA ORTAMI SON BULSUN'

İHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan ise, İHD olarak yaşam hakkından birinci derece sorumlu olduklarını belirterek, "Buradan sesleniyoruz, PKK militanlarının elinde bulunan asker Vahdettin Kaya'nın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bir an önce çatışma ortamının son bulması, çatışmaların durması, insanların kaçırılmamasını istiyoruz. Çünkü insanların kaçırılıp öldürülmesi hiç bir vicdana sığmaz. Bu çatışmalar bir şeye fayda sağlanmıyor" dedi.

BD(FE/COŞ)