TED Alanya Koleji lise bölümü öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu zarar gören okullar için yardım kampanyası başlattı. TED Alanya Koleji 11'inci sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları 'İçinden Şiir Geçen' adlı şiir CD'sini de 5 liradan satışa sundu. Edebiyat öğretmeni Deniz İlmak'ın desteğiyle hazırlanan CD'de, 33 öğrencinin okuduğu 33 şiir yer alıyor.

'İçinden Şiir Geçen' adlı şiir CD'sini yaklaşık 8 ay önce hazırlamaya başladıklarını anlatan edebiyat öğretmeni Deniz İlmak, "Kısa süre önce tamamlanan CD'yi hafta başında okulumuzda satışa çıkardık. Amacımız öğrencilerin edebiyat alanında kendilerini geliştirmesini sağlamaktı. Çalışmanın temel amacı buydu. Ancak PKK'lı teröristlerin Iğdır'da bir köy okulundaki öğretmenleri kaçırması, bölge halkının onları kurtarmak için direnmesi bizleri etkiledi. Biz de bu olaydan yola çıkarak, CD satışından elde edeceğimiz geliri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında terör mağduru okullara bağışlamaya karar verdik" diye konuştu.

33 şiir bulunduğu CD'nin 5 liradan satışa sunulduğunu vurgulayan İlmak, bunun yanında yapılacak her türlü yardımı, bağışı bu okullara göndermek için kabul edeceklerini söyledi. Öğrencilerin şiirleri duygulu ve çok güzel okuduğunu belirten İlmak, "Duyarlı her vatandaşımızı okulumuza CD almaya bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde Alanya'da bir alışveriş merkezinde de stant açacağız. Elde edilecek gelir Hakkâri, Diyarbakır ve Iğdır'ın Bulakbaşı Köyü'ndeki okulların onarılması, eksiklerinin giderilmesi için kullanacak. Destek bekliyoruz" dedi.