Şemdinli İlçesi'nin Güzelkonak Karakolu'na yapılan saldırı ile ilgili Hakkari Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, teröristlerce yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada, 1 korucunun şehit olduğu, 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı, 10 teröristin de etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: 'Bir grup terörist tarafından 14 Eylül 2012 günü saat 15.00 sıralarında Hakkâri Şemdinli Güzel Konak ve Şapatan Jandarma Karakolları ile Durak Piyade Hudut Bölük Komutanlığı uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla taciz edilmiş, aynı anda anayol kenarındaki Güzel Konak Jandarma Karakoluna bir pikap ile gelen teröristlerce saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, bununla eş zamanlı olarak çevreden karakola yoğun ateş açılmıştır. İlk tespitlere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan bazı teröristlerin takibine ve arazi tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. çatışmalar sırasında 6 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Konunun haber alınması üzerine söz konusu karakola kobra helikopterleri sevk edilerek havadan müdahale edilmiştir. Ayrıca bir özel kuvvet taburu ve bir jandarma özel harekât bölüğü havadan indirilmiştir. Ayrıca kirpi araçları ve polis özel harekât timleri de takviye olarak gönderilmiştir.

İlk bilgilere göre teröristlerin sivil kıyafetle karakola yapacakları saldırıya destek olmaları yönünde köylüleri ve korucuları tehdit ettikleri, ancak vatandaşların sağduyulu davranarak destek vermemeleri üzerine Güzel Konak Köyünde teröristlerle korucular arasında silahlı çatışma çıktığı ve bu çatışmada bir korucunun şehit olduğu, 2 korucu ile bir vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir. Köylülerimizi canlı kalkan olarak kullanmak suretiyle meskün mahalden karakola yapılan saldırı girişimine güvenlik kuvvetlerimiz halkımızın desteği ile gereken cevabı vermiştir. Şehit korucumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabır niyaz ederiz.'

 

BD (FE/RT)