Bugün saat 12.00 sıralarında, Iğdır'a 21 kilometre uzaklıktaki Bulakbaşı Köyü'ne gelen PKK'lı 2 terörist, ellerindeki uzun namlulu tüfeklerle silahlarla köye giren 2 PKK'lı terörist, ilköğretim okulunun öğretmenler odasını bastı. Öğlen arası için odada toplanan okulda görevli 19 öğretmen, karşılarında elleri silahlı teröristleri görünce büyük korku yaşadı. Teröristler, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er'i silah zoruyla okuldan çıkardı.

Teröristlerin okula girdiğini gören köylüler ise Muhtar Mehmet Gültekin'e haber verdi. Jandarmaya haber verdikten sonra hemen köylülerle birlikte okula gelen Muhtar Gültekin, teröristlere "Öğretmenlerimizi götürmeyin" dedi. Bu sırada teröristler silahlarını köylülerin üzerine doğrultarark, "Uzak durun" diye tehditte bulundu. Bu sırada büyük panik yaşayan öğrenciler de gözyaşı döktü.

Ardından 2 terörist öldürmekle tehdit ettikleri 6 öğretmeni Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na doğru götürdü. Meslektaşları, öğrenciler ve köylüler, öğretmenlerin Ağrı Dağı'na götürülüşlerini gözyaşları arasında izledi.

1 SAAT SONRA BIRAKTILAR

PKK'lı teröristler, kaçırdıkları 6 erkek öğretmeni, 1 saat sonra ise serbest bıraktı. Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'ndan inip köy yakınlarında otomobiliyle bekleyen Bulakbaşı Köyü Muhtarı Mehmet Gültekin'i gören öğretmenler, ardından köye döndü. 1 saat boyunca teröristlerin propagandalarına maruz kaldıklarını ve çok korktuklarını söyleyen öğretmenler okulda diğer öğretmenlerle ve öğrencileriyle kucaklaştı. Öğretmen ve öğrenciler gözyaşı dökerken, güvenlik güçleri, bölgede, eylemi gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.



SD(KS/SS)