Irak sınırına sıfır noktada bulunan ve sınır güvenliğini sağlayan Uludere'deki Geymuşule üst bölgesine PKK'lıların yoğun sisli havayı fırsat bilerek suikast silahı Kanas ile saldırdığı belirlendi. Sıfır noktada bulunan Geymuşule üst bölgesini korumasını sağlayan bir tim, sınıra daha hakim olan bir tepeye doğru yola çıktı. Bu sırada sisli havada sınırdan sızan bir grup PKK'lı time uzun namlulu suikast silahı Kanas'la ateş açtı. Açılan ateşte uzman çavuşlar Bayram Tekin ile Caner Kesimal şehit olurken, 3 uzman çavuş da yaralandı. PKK'lı teröristler ise üs bölgesinde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle yoğun sisli havadan yararlanarak kaçtı.

PKK'lı teröristlerin, sınıra yaklaşık 25 kilomtere uzaklıkta Irak topraklarında bulunan Haftanin Kampı'ndan geldikleri ve yine buraya kaçtıkları değerlendirildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Baharın gelmesiyle birlikte sığınak ve mağaralarından çıkıp eylem hazırlığında olan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar hava destekli sürdürülüyor. Sınır hattında yoğun hava hareketliliği gözlenirken, Şırnak 23'uncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan operasyon bölgeleri ve sınır birliklerine özel eğitimli komandolar sevk edildi.

Sınırın sıfır noktasında bulunan karakol ve üst bölgeleri komandolar ile takviye edildi.

Sınır kesiminde PKK'lıların bulunduğu bölgeleri de Kobra helikopterler zaman zaman yoğun ateş altına aldı.

Bu arada Şırnak'taki Küpeli Dağı eteklerinde bulunan Akçay Tugay Komutanlığı'ndan çıkış yapan araçlarla operasyon bölgelerine asker sevkiyatı yapıldı. Konvoya frekans karıştırıcı Jammerli araçlar eşlik etti.



EK,Rİ(GG/ESM)