Saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Osmaniye'ye 32 kilometre uzaklıkta Amanoslar eteğindeki Fenk Yaylası'nda yol kesen PKK'lı teröristler, bir otomobili durdurdu. Otomobildeki vatandaşların ifadesine göre yaklaşık 30 kişi oldukları belirtilen terörist grup, bagajdaki gıda maddelerini gasp etti. Bu süre propaganda yapan teröristler, vatandaşları serbest bırakıp, ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Kısa süre sonra yeniden ortaya çıkan teröristler, aynı bölgede yol yapım çalışmaları için bulunan 2 iş makinesini ateşe verdi. Teröristler ormanlık alana kaçarken, yükselen dumanları fark eden yayla sakinleri, jandarmaya ihbarda bulundu.

Yanan iş makinelerinin söndürülmesi için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının ormanlık alana sıçrama ihtimaline karşı havadan bir yangın söndürme helikopteri de keşif uçuşu yaptı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK'lı teröristler, geçen yıl temmuz ayında Osmaniye'nin merkeze bağlı, Kengerli Yaylası'nda bir maden ocağını basıp, iş makineleri ve şantiye binasını ateşe vererek, kaçmıştı.


İE(OA/SS)