PKK yandaşları Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi'ne saldırdı. Saat 08.30 sıralarına okula gelen yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişi, okul binasının içine kadar girdi. Ellerinde bulunan el yapımı patlayıcı ve motolof kokteylerini okulun idare ve öğretmenler odasına atan saldırganlar, hemen kaçtı. Odalarda çıkan yangın öğretmenler ve görevliler tarafından büyümeden söndürüldü.

ÖĞRENCİLER TENEFFÜSTEYKEN SALDIRDILAR

Öğrencilerin teneffüs saatinde meydana gelen saldırıda öğretmenler Gülay Binay, Yusuf Karataş ile 12'inci sınıf öğrencisi Nejat Oruç, çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı nedeniyle öğrenciler büyük panik yaşadı. Öğrenciler, saldırı nedeniyle evlerine gönderildi. Okula gelen polis ekipleri detaylı inceleme yaparken, saldırganların kimliklerini belirlemek için okulun güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, saldırıya uğrayan liseye gelerek incelemelerde bulundu. Demirelli, öğrenci ve öğretmenlerden aldıkları bilgilere göre okula molotof ve bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda 2 öğretmen ile 1 öğrencinin yaralandığını belirten Demirelli, olayla ilgi gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından resmi açıklama yapacaklarını söyledi.

İDİL'DE 8 OKULA EŞ ZAMANLI SALDIRDILAR

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de PKK yandaşları bugün saat 07.00 sıralarında Bener Cordan, Atatürk, Fatih, Cumhuriyet ve Anafartalar İlköğretim okulları ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılar sırasında bazı okulların bahçesinde bulunan öğrenci ve öğretmenler korku içinde zor anlar yaşadı.

Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotof kokteyllerinden yaralandı. Yaralı öğrenciler öğretmenleri tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada okullara koşan veliler de çocuklarını alarak evlerine götürdü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

KEPENKLER KAPALI

İdil'de olaylar nedeniyle fırın ve eczaneler dışındaki tüm işyerleri kepenklerini açmadı. Bu arada bir grup göstericili Adile Naşit Caddesi üzerinde lastikler yakarak yolu ulaşıma kapattı. Göstericilere polis ekipleri müdahale etti.



CA,BK(GG/AAA)