Batman'daki operasyonda öldürülen PKK'lı Murat Şakar'ın cenazesi dün gece ailesinin yaşadığı Mersin'e getirildi. Akdeniz Belediyesi'ne ait ambulansla taşınan cenaze, Mevlana Mahallesi'ndeki Nur Camii'nde bugün kılınan namazın ardından Güneykent Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada polis geniş güvenlik önlemi aldı. Cenaze konvoyunu havadan helikopterle izleyen polis, çevrede de panzerlerle önlem aldı. Güneykent Mezarlığı'na getirilen cenaze, burada PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

MEZARLIK ÇIKIŞINDA TEK TEK GÖZALTI

PKK flamasının da açıldığı mezarlıkta, grubun slogan atmaya devam etmesi üzerine polis, megafonla uyarıda bulunarak dağılmalarını istedi. Ancak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, slogan atmayı sürdürdü.

Bunun üzerine panzer destekli polis, Güneykent Mezarlığı'nı çembere aldı. Ardından da grubu kapıda kimlik kontrolü yaparak dışarı çıkarttı. Eyleme karıştığı belirlenen ve aralarında Akdeniz İlçe Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, Başkan yardımcıları Mehmet Altuntaş ve Uğur Çat, BDP İl Başkanı Musa Kulu, Yenişehir BDP İlçe Başkanı Abdullah Sayılgan ile Akdeniz BDP İlçe Başkanı Mehmet Zeki Etiz'in de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Şüphelileri, otobüslerle sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bölgede polis, güvenlik önlemini arttırdı.



DHA(BK/COŞ)