Esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün akşam dönüş yolunda, Ovacık yolunu kesen PKK’lilerce kaçırıldı.

Fırat Haber Ajansı ise eylemi "HPG gerillalarınca gerçekleştirilen bir gözaltı" olarak duyurdu. Yol kesme eylemi sırasında Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ile Aygün'ün danışmanının da Aygün'le olduğu, ancak serbest bırakılmaları üzerine olayı haber verdikleri öğrenildi.

PKK tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

CHP'nin Kürt sorunundaki girişimleriini PKK ile işbirliği olarak niteleyen AKP'den ilk tepki milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar twitter hesabından verdiği mesajda "PKK CHP'li Huseyin Aygün'ü misafir etmiş! Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" dedi.

Tayyar, mesajına karşı twitter üzerinden kendisine "Böyle bir mesajı sıradan bir insan yazabilir ama Hüseyin Aygün'le aynı mecliste görev yapan bir vekil yazamaz! Kınıyorum seni" şeklinde yanıt veren Sabah yazarı Sevilay Yükselir'e ise "Terbiyesizlik yapma haddini bil" diye çıkıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konuya dair açıklamasında "İçişleri Bakanlığı ve güvenlik kuvvetleri takip ediyor. Emniyet güçleri takipte. Umarım hızlı sonuç alırız. Bölücü terör örgütünün neler yapmak istediğini ortaya koyması açısından önemli. Bunlar beklediğimiz şeyler" diye konuştu

BDP'den ilk açıklama ise Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi. Hürriyet'in sorusunu yanıtlayan Sakık "Üzgünüz olup bitenlerden. Hüseyin Aygün'le hayata aynı pencereden bakmıyoruz ama üzgünüz. Umuyoruz ve diliyoruz ki, bir an önce özgürlüğüne kavuşsun" dedi.

DİHA'nın haberine göre CHP'nin beş milletvekilinin bölgeye gittiği öğrenildi.