Hatay'ın Erzin İlçesi'nde düzenlenen eş zamanlı iki saldırı ardından bölgede polis özel harekat ve jandarma tarafından kapsamlı operasyonlar başlatıldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde patlamamış 1 RPG roketatar bulundu. Teröristlerin terk ettiği araçta yapılan incelemede 2 el bombası ve kan izlerine rastlandı.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin saldırı sonrası bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı. Saldırıda kullanılan aracın gasp edildiğini söyleyen Çirkin, şöyle dedi:

"Kaçarken de bir evden araç gasp edilmek suretiyle olay yerinden kaçılmış. Şu anda Emniyet güçlerimiz teyakkuzda operasyon devam ediyor. Yaralılarımızın durumunun iyi olduğu, hayati tehlikelerinin olmadığından bahsediliyor, sevindirici bir durum. Buradan Erzin halkına bir mesaj vermek istiyorum. Erzin deki halkımızın bir provokasyona kapılmadan, birliği ve kardeşliği bozacak provokatörlere kesinlikle alet olmamalıdır. Devletimiz ayaktadır, güvenlik güçlerimiz teyakkuzdadır ve operasyonlarını sürdürüyorlar. Özellikle operasyonlar devam ederken güvenlik güçlerimizin de görevini aksatmaması adına olayı sükunetle karşılamaları şu anda öncelikli düşünülecek konudur. Birliğe beraberliğe, milletin kardeşliğine hiçbir zarar gelmeden Erzin bunu atlatacaktır."



İE(SÜ/İD)