Vatani görevini yaptığı Erzurum Narman'dan memleketi Gaziantep'e 6 Haziran 2012'de hava değişimine giderken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Jandarma Er Ali Sabancı, dün serbest bırakıldı. Sabancı, İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurarak yardım isteyen babası 48 yaşındaki Vakkas Sabancı tarafından teslim alındı. Otomobille Gaziantep'in Araban İlçesi'ne bağlı Fıstıklıdağ Köyü'ndeki evine getirilen Ali Sabancı ailesi tarafından kurban kesilerek zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Alnına kurban kanı sürülen Sabancı, annesi Zeynep ve 7 kardeşi ve akrabalarıyla hasret giderdi. Geçimini çiftçilikle sağlayan Sabancı Ailesi'nin 3'ü erkek 5'i kız, toplam 8 çocuğundan biri olan Ali Sabancı başından geçenleri şöyle anlattı:

"Erzurum'daki birliğimden hava değişimi için memleketime geliyordum. Teröristler yol kesip, kimliğime baktılar. Asker olduğumu anlayınca gözümü bağlayıp beni bilmediğim bir yere götürdüler. Orada herhangi bir zorluk yaşamadım. Şimdi aileme kavuştum çok mutluyum. Yeni doğmuş bir çocuk gibiyim. Allaha şükürler olsun."

Sabancı, bir süre dinlendikten sonra askerliğini tamamlamak için birliğine döneceğini sözlerine ekledi. Anne Zeynep Sabancı duyduğu heyecandan konuşamazken, oğluna kavuştukları için mutlu olduklarını belirten baba Vakkas Sabancı ise, "Oğlumun kaçırılmasından tabii ki endişe duyduk. Ama şimdi ona kavuştuk, mutluyuz. Herkesin huzur, eşitlik ve refah içerisinde yaşamasını istiyoruz. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.



ZG(BK/İD) (FOTOĞRAF)