Türkiye’nin Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’ndeki Jandarma taburuna ve Asayiş, Keklik, Kale Tepe ile Işıklı ve Hantepe askeri üs bölgelerine 19 Ekim 2011 günü kalabalık bir PKK’lı grubu eş zamanlı saldırı düzenledi. Saldırıda 24 asker şehit olurken, 21 asker de yaralandı. Bu saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar yapan güvenlik güçleri 21 PKK’lıyı ölü ele geçirdi.

Kırsalda operasyonlar kesintisiz devam ederken, bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlere  yardım ettikleri belirtilen kişilere yönelik de 4 gün önce geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Hakkari İl Jandarma komutanlığı, Çukurca İlçe Jandarma, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Hareket Şübe Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyonlarda gözaltına alınan 5 kadından 2’si yapılan sorgularının ardından serbest bırakılırken, 21 kişi ise Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Savcılığın ardından hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden15'i tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖ(FE/COŞ)