Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, artan kredi kartı dolandırıcılığı olayları üzerine harekete geçti. Ekipler yaptıkları araştırmada 5 ay önce cezaevinden tahliye olan İsmail Hakkı Ç.'nin tekrar kredi kartı dolandırıcılığı işine döndüğü belirlendi. Esenyurt'ta tespit edilen adreslere önceki gün düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda beş pos cihazı, 73 boş kredi kartı plastiği, 25 kopyalanmış kredi kartı, çeşitli kurumlara ait kaşeler ele geçirildi.


Yapılan sorgulamada şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Elebaşı İsmail Hakkı Ç., bir pizzacıda kurye olarak çalışan Ahmet D.'yle görüşüp aldığı maaşın 3 mislini teklif etti. Teklifi kabul eden pizza kuryesi Ahmet D., şebekeye girdi. Şebeke üyelerinden Erhan B., temin ettiği pos cihazına özel bir yazılım yükledi. Pizza kuryesi Ahmet D., sipariş üzerine gittiği müşterilerinin ev ve işyerlerine kart bilgileri ile şifrelerini kopyalamak için dizayn edilmiş pos cihazlarını da götürüyordu. Kurye Ahmet D., önce kendi cihazlarından kartı geçiriyor ve "Bu cihaz işlem onaylanmadı" diyerek şirketin pos cihazından ödeme işlemini yapıyordu. Elde edilen bilgilerle sahte kredi kartları üretilip kullanılıyordu.

Yetkililer, şebekenin şimdiye kadar 55 kişinin hesabından para çektiğini belirtti. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerine gelen kuryelere karşı dikkatli olması konusunda uyardı. Kuryelerin yanlarında ikinci bir pos cihazın olup olmamasına dikkat etmelerini istedi. İkinci bir pos cihazı gördüğü durumda şirketi aramalarını söyledi.



EE(BB)