Olay, İlkadım İlçesi Lise Caddesi'nde geçen mayıs ayında meydana geldi. Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, durdurulan otomobildeki Mustafa Baklacı, Özkan Baysal ve Sezgin Kocaman'ı gözaltına aldı. Araç içerisinde yapılan aramada ise sahte 100'er dolarlık bin 4 banknot ele geçirildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Sezgin Kocaman üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Mustafa Baklacı, sahte dolarları 10 bin lira karşılığında satın aldığını ileri sürerek, "Piyasa sürmek için araştırma yaparken Özkan Baysal'dan bana yardım etmesini istedim. Ona da 2 numune verdim. Çok pişmanım" dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa Baklacı ve Özkan Baysal'a 'piyasaya sahte para sürmek' suçundan 5'er yıl 10'ar ay hapis ve 2 bin lira para cezası verdi. Tutuksuz yargılanan Sezgin Kocaman'ın ise beraatine karar verildi.



İA (MS/CK)