M. Akif ERDEM/İSTANBUL Kartal'da denize girdiği sırada kendisine saldırarak yaralayan pitbull cinsi köpeği boğarak öldüren 14 yaşındaki Yunus Yeltek, dehşet anlarını anlattı. Yunus Yeltek köpeğin saldırısından kurtulup kıyıya çıktığını, yüzündeki yara izini görünce şoka girerek tekrar denize atlayıp köpeği boğduğunu söyledi. 6 saatlik bir ameliyat geçiren Yunus'un durumunun iyi olduğu ancak yüzünde yara izi kalacağı öğrenildi.


Dün Kartal Sahili'nde denize girdiği sırada pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak yüzünden ağır şekilde yaralanan Yunus Yeltek, ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Plastik Cerrahisi Kliniğinde 6 saat süren bir ameliyat geçiren Yunus Yeltek'in tedavisi aynı serviste devam ediyor. Yunus Yeltek denizde yaşadığı dehşet anlarını basın mensuplarına anlattı. 


SU ÜZERİNDE 10, SU ALTINDA 5 DAKİKA KÖPEKLE BOĞUŞTUM


Dün Kartal sahilinde denize girmiştim. Bu sırada pitbull cinsi köpek bana saldırdı. Köpeğin sahibi bana 'Kaçma ısırmaz' diye seslendi. Ben de kaçmadım ama  köpek beni ısırdı. Boğuşmaya başladık ilk önce boğazıma saldırdı, ben de boğazımı korumaya çalıştım, yüzümü ısırdı, denizin üzerinde 10 dakika suyun altında da 5 dakika köpekle boğuştum. Kurtardılar beni, dışarı çıktığımda yüzümün halini görünce şok yaşadım ve tekrar denize atladım köpeği boğdum. Ben yüzmeyi seviyorum dipte uzun süre kalabiliyorum onu denizin dibine çekerek boğdum" dedi.


Yunus Yeltek'in hastanede başında bekleyen yakını olan Serkan Anlargu ise yaptığı açıklamada "Yunus denizdeyken köpek saldırmış. Yüzünü parça parça ısırmış, bu sırada Yunus boynunu korumuş. Bu köpekler zaten öldürmek maksadıyla ilk olarak boğaza saldırıyor. Şah damarı zedelenseydi Yunus ölebilirdi. Bu köpeklerin beslenmesine ben de karşıyım. Bu köpeklerin çeneleri çok kuvvetli 4 ton basınç uygulayabiliyor. Bu hayvanları nasıl rahatça dışarıda gezdirebiliyorlar. Bu hayvanların mağdur ettiği kişilerden biri de biz olduk" diye konuştu.


6 saat süren uzun bir ameliyat geçiren Yunus yeltek'in durumunun iyi olduğu ancak yüzünde derin yaralar olduğu için iz kalacağı ve kaş sinirlerinden birinin de zedelendiği öğrenildi.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)