Evinde geçirdiği kalp krizi sonuca 15 Ağustos 2004’te ikinci kez seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken yaşamını yitiren Ahmet Piriştina için kabri başında düzenlenen törene eşi Mine, oğlu Levent, torunu Damla, ablası Mergin Gülmen, kızı Zeynep, damat ve geliniyle diğer aile bireyleri katıldı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Eski Genel Sekreter Ersu Hızır, Piriştina dönemi ve bugün görevde olan bürokratlar, gazeteciler ve sevenleri de hazır bulundu.

"GÜÇ VE DESTEK VERDİNİZ"

Törende Pirştina’nın torunu Damla Piriştina’nın, dedesinin mezarına karanfil bırakması sırasında duygusal anlar yaşandı. Duaların okunduğu törende aile adına konuşma yapan Levent Piriştina, kendilerini yalnız bırakmayan Piriştina dostları ve İzmirlilere teşekkür etti. Levent Piriştina, “Acımızı, özlemimizi paylaşmak üzere ailemizi yalnız bırakmadınız. Bizlere burada güç ve destek verdiniz. Sekiz yıl sonra bizler için bunun önemini anlatmak, tarif etmek çok mümkün değil. Babam öldükten sonra söylenen sözlerden beni çok etkileyenini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün de o sözü hatırlamamı sağladınız. ’Bir insan ne zaman ölür ? Onu en son anan insan ölene kadar’ denmişti. Bugün babamı bu kadar anan, bu kadar özleyen varsa ne mutlu ki kalbimizde yaşıyor” dedi.

"KALBİMİZDE YAŞAYACAK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aniden hayatını kaybeden merhum Ahmet Piriştina’yı hiçbir zaman İzmirlilerin ve sevenlerinin unutmasının mümkün olmadığını söyledi. Piriştina’yı erken yaşta kaybettiklerini dile getiren Kocaoğlu, “Kader onun yerine bizi görevlendirdi. Biz de görev süremiz boyunca onun projelerine, İzmir’e bakışına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kalbimizde yaşayacak” dedi. Kocaoğlu, yıldönümlerin dışında da kabrini ziyaret ettiğini belirtti.

Merhum Ahmet Piriştina için ikinci anma töreni, Narlıdere Belediyesi tarafından Pir Sultan Abdal Parkı’nda yaptırılan büstü önünde düzenlendi. Buradaki törene CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve sevenleri katıldı. Törende şehir dışında bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’ın yerine başkan vekili Tuna Türksever günün anlam ve önemini öne çıkaran konuşma yaptı. Törene katılanlar Piriştina’nın büstünün önüne karanfil bıraktı. Mezarlıkta olduğu gibi burada da Piriştina anısına lokma döktürüldü.