Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da meydana gelen pirinç levha ve bakır madeni hırsızlıklarını aydınlatmak için operasyon düzenledi. Yaklaşık 1 ay süren telefon dinlemesinin ardından hırsızlıkları yapan kişilerin kimlikleri belirlendi. Polis önceki gün Tekirdağ ve İstanbul’da belirlendiği adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda liderliğini Bülent Ç.’nin yaptığı 6 kişi gözaltına alındı.


Polis olayla ilgili yaptığı araştırmada zanlıların çalıntı otomobillere çalıntı plakalar takarak 12 ayrı dükkandan piyasa değeri 883 bin lira olan pirinç levha ile bakır madeni çaldıklarını tespit etti. Zanlıların çaldıkları pirinç levha ve bakın madenini yarı fiyatına elden çıkarttıkları öğrenildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Bülent Ç.(29), Erdal İ.(29), Erbay K.(31), Hıdır A.(23), Fadıl N.(22), Rıdvan M.(22) tutuklanarak cezaevine gönderildiler.


ESKİ SABIKALI ÇIKTI


Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada çete lideri Bülent Ç.’nin çok sayıda polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Bülent Ç.’nin 15 Nisan 2008 yılında Edirne polisinin yaptığı operasyonda düğünü sırasında gözaltına alındığı belirtildi. Takı sırasına giren polisler tarafından yakalanan Bülent Ç.’nin bir yıl cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Düğünü polis baskını yüzünden yarım kalan Bülent Ç.’nin serbest kaldıktan sonra nişanlısıyla evlendiği ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Daha sonra tekrar hırsızlık yaptığı iddiasıyla bir kez daha yakalanan Bülent Ç.’nin evinde yapılan aramada deterjan kutularının içine gizlenmiş çalıntı otomobil anahtarları bulunmuştu.