Kanser tedavisi görürken vefat eden Piraziz Belediye Başkanı AK Partili Hasan Şenel'in cenazesi dün gece Piraziz'e getirildi. Bugün belediye inası önünde Şenel için tören düzenlendi. Ankara'dan bu sabah uçakla Trabzon'a gelen ve Ordu'ya giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Piraziz'e uğrayarak Şenel'in ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Şahin, tören ve cenaze namazına katılmayarak Ordu'ya hareket etti.

Şenel için düzenenen törene eşi Selvi, çocukları Savaş, Bulut ve İlkay'ın yanı sıra Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Alay Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, belediye personeli ve vantandaşlar katıldı.

DUYGULU KONUŞMALAR

Törende babasının tabutu başında bir konuşma yapan Savaş Şenel, "Babam yıllarını sizlere verdi. Kendini Piraziz'e adayan birisilydi. Hepiniz hakkınızı helal edin" dedi. Belediye Başkanvekili Cafer Mavi ise, "Halk adamıydı. kimseyi geri çevirmedi. Genç yaşta aramızdan ayrıldı" diye konuştu. Cafer Mavi, tören boyunca da sık sık ağladı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, "Son sözün söylendiği yerdeyiz. Konuşmaların en zoru bu. Dönüşü olmayan bir veda" ifadesini kullandı.

Törenin ardından Şenel'in cenazesi Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Ordu'nun Gülyalı İlçesine bağlı Ambarcılı Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

HK(TM/COŞ)